Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2012 20:13

У Черкасах з'явилося інва-таксі за 160 тисяч
9

Фото: Фото: Інна Іщук

У межах соціальної міської програми "Турбота" влада Черкас купила мікроавтобус "Газель" за 160 тисяч гривень. Обладнали автомобіль спеціальним підйомником, GPS-навігацією. Також компанія "Київстар" подарувала смартфони та забезпечила безкоштовним мобільним зв'язком диспетчерську службу.

"Служба інва-таксі має подвійне спрямування - це медико-соціальна служба, тому що сам автомобіль, його обслуговування будуть здійснюватися на базі станції швидкої медичної допомоги, ? говорить директор департаменту охорони здоров'я Олег Стадник. —  Спочатку транспорт буде лише денного використання. В міру того, як сформується ринок попиту і реєстр тих, хто буде користуватися, ми побачимо необхідність надання такої послуги і в більш пізній час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Полтави роздає пенсіонерам та інвалідам по 8 кг цукру за голос на виборах

На сьогодні в Черкасах 635 інвалідів-візочників.

"Послуга надається за рахунок міської влади, тобто безоплатно для клієнта. На початок роботи виділили 55 тисяч гривень, я думаю цього вистачить на перше півріччя, ? розповідає головний лікар станції швидкої медичної допомоги міста Владислав Свириденко. ? Ми прораховували, якщо на одне перевезення витрачатиметься одна година, то за робочий день можна буде обслужити 10 чоловік. Замовляти інва-таксі треба буде за день, за два".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пільги мають інваліди-ліквідатори

Першою клієнткою інва-таксі стала 27-річна Анна Харченко.

"Я веду активний спосіб життя, тому користуюся звичайним таксі, яке викликаю по 3-4  рази на день, ? сказала дівчина. ? Власник компанії "Нашого таксі" зробив мені знижку на 50 %, тому одна поїздка обходиться мені у 8 гривень".

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах з'явилося інва-таксі за 160 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути