пʼятниця, 30 січня 2009 09:54

У центрі Парижа перевертали машини і кидали каміння

Демонстрації, організовані в день початку страйку працівників транспорту в Парижі, переросли в масові заворушення та сутички з поліцією в центрі міста.

Заворушення виникли близько 20:00 четверга за місцевим часом. Група молодих людей, які брали участь в демонстрації протесту, почала підпалювати сміттєві баки та перевертати машини в районі Площі Опери. Як мінімум одна машина була перевернута, ще одна пошкоджена камінням. У зв"язку з заворушеннями автомобільний рух було припинено, повідомляє "Лента.ру".

Поліції вдалося взяти ситуацію під контроль протягом двох годин: проти демонстрантів, що кидали у поліцейських пляшки та каміння, застосували сльозоточивий газ. Щонайменше 30 осіб були затримані, 13 з них заарештовані один поліцейський був поранений.

За словами одного з демонстрантів, учасники заворушень спробували прорватися до Єлисейському палаці через Бульвар Капуцинів, однак були зупинені поліцією. Після того, як поліція взяла демонстрантів в кільце на Площі Опери, порядок удалося відновити, і автомобільний рух по прилеглих вулиць було відновлено.

Масовий страйк постраждалих від фінансової кризи французьких працівників транспорту і співробітників бюджетних організацій був організований основними профспілками країни. Учасники демонстрації вийшли на вулиці 29 січня із закликами до Ніколя Саркозі піти у відставку, звинувативши його в бездіяльності перед обличчям складної фінансової ситуації в країні.
Зараз ви читаєте новину «У центрі Парижа перевертали машини і кидали каміння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути