середа, 06 червня 2012 22:22

У центрі Києва відкрили вертолітний майданчик

У центрі Києва відкрили вертолітний майданчик
За словами Колеснікова, новозбудований вертодром може стати у нагоді вже й під час Євро-2012. Фото: vkurse.ua

У Києві сьогодні відкрили вертолітний майданчик на Парковій алеї в центрі Києва, який має офіційну назву "Центр адміністративно-ділової авіації (вертодром "Дніпро-1")".

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Як заявив на відкритті майданчику віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, цим вертодромом зможуть користуватися усі аварійні служби, у тому числі Міністерство надзвичайних ситуацій та Міністерство охорони здоров'я, а кияни та гості столиці зможуть замовляти чартерні рейси з нього або купувати квитки на гелікоптер, який літатиме між аеропортом "Бориспіль" і цим майданчиком.

За його словами, будівництво центру ще не завершене: сьогодні інвесторами здали в експлуатацію дві черги цієї споруди з п'яти. Решту здадуть пізніше.

Відразу після церемонії відкриття працівники МНС організували навчання, щоб продемонструвати можливості використання гелікоптерного майданчика для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

"МНС за допомогою цього вертодрому зможе оперативно доставити людину у разі виникнення надзвичайної ситуації до аеропорту "Бориспіль", - наголосив Колесніков.

Новозбудований вертодром може стати у нагоді вже й під час Євро-2012: у разі виникнення надзвичайних ситуацій Центр адміністративно-ділової авіації забезпечить надання екстреної допомоги, що є однією з головних вимог УЄФА, повідомляє Мінінфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва відкрили вертолітний майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути