понеділок, 23 липня 2007 16:43

У Чечні йде бій з бойовиками "президента Ічкерії": є вбиті і поранені

У горах на півдні Чечні йде бій між військовослужбовцями батальйону "Схід" 42 мотострілкових дивізії Міноборони Росії і бойовиками Доки Умарова. Cеред бойовиків і міліціонерів є убиті і поранені.

У гірничо-лісистій місцевості поблизу сіла Тазен-Калі батальйон "Схід" блокував групу бойовиків Доки Умарова, що називає себе "президентом Ічкерії". Від трьох до п"яти бойовиків знищено. Також серед бойовиків є поранені. Серед військовослужбовців "Сходу" також є втрати: один військовослужбовець батальйону загинув і ще один поранений і доставлений в госпіталь.

Бойовики "президента" Умарова активізувалися в декількох районах Чечні, у тому числі і у Веденському районі, де вони виставили КПП, секрети і маневрені пости. Блок-пости бойовиків нібито виставлені в Ітум-Калінськом, Шатойськом, Ачхой-Мартановськом, Урус-Мартановськом районах, а також на межі Курчалоївського і Ножай-Юртовського району.

Навколо польового командира Доки Умарова, який проголосив себе президентом так званої Чеченської республіки Ічкерія (ЧРІ), об"єдналися найбільш стійкі супротивники Кадирова. Умаров оголосив джихад "російським окупантам" і місцевим "зрадникам". За російськими оцінками, його загін все ще налічує від 300 до 800 чоловік. Багатьом з них ледь за двадцять.

У серпні російська влада заявила про добровільну здачу Доку Умарова. Було публічно оголошено, що Умаров нібито з"явився з повинною особисто до Кадирова, але незабаром після цього з"ясувалося, що відбулася помилка. Президент ЧРІ як і раніше на волі, а здався його старший брат Ахмад, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Чечні йде бій з бойовиками "президента Ічкерії": є вбиті і поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути