четвер, 18 жовтня 2018 18:11

У бюджеті на 2019 рік треба передбачити кошти на молодіжне кредитування житла - Палатний

У бюджеті на 2019 рік треба передбачити кошти на молодіжне кредитування житла - Палатний
Нардеп Артур Палатний бореться за відновлення програм пільгового кредитування молодіжного житла у 2019 році. Фото: Vlasne

Найбільш болючими проблемами молоді в Україні на сьогоднішній день є недоступність житла і труднощі із працевлаштуванням. Часто через це молоді українці шукають кращої долі за кордоном, а держава втрачає потенціал працездатних, активних громадян. Саме тому необхідно в обов'язковому порядку закласти у проект Державного бюджету на 2019 рік кошти для відновлення програм пільгового кредитування молодіжного житла.

Про це заявив голова Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, народний депутат від "УДАРу" Артур Палатний під час розгляду питання про результати ефективності реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013 – 2017 роки.

За словами Палатного, з 2015 року з боку держави повністю припинено фінансування пільгових кредитів молодим сім'ям на будівництво та придбання житла. Наразі фінансуються лише ті кредити, які держава надала молодим громадянам протягом 2003-2014 рр.

"Зрозуміло, що в таких умовах ми не можемо говорити про ефективність державної молодіжної політики в Україні. Адже перше, з чим стикається молода сім'я, - потреба власного житла. Якщо держава цього не забезпечує, це породжує інші проблеми: погіршення демографічної ситуації в країні, еміграція молодих спеціалістів за кордон, невпевненість молоді у власному майбутньому. Наш Комітет щороку звертається до Кабміну з проханням виділити кошти з Держбюджету на програми молодіжного кредитування. Цього року ми рішуче налаштовані добитися позитивного результату", - зазначив народний депутат.

Палатний додав, що за підрахунками фахівців, для ефективного функціонування програм молодіжного кредитування житла потрібно щороку виділяти кошти у розмірі не менше 1 млрд. гривень.

"Усвідомлюю, що цифра немала, однак при бажанні кошти можна знайти. В першу чергу має бути розуміння з боку чиновників і виконавчої влади пріоритетності турботи про молоде покоління як інвестиції в майбутнє нашої держави", - наголосив депутат.

Зараз ви читаєте новину «У бюджеті на 2019 рік треба передбачити кошти на молодіжне кредитування житла - Палатний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути