четвер, 24 вересня 2009 16:28

У Бельгії вкрали знамениту картину Магрітта (ФОТО)

 

В четвер, 24 вересня, з брюссельського музею Рене Магрітта вкрали картину "Олімпія". Про це повідомляє AFP з посиланням на куратора музею. Вартість картини оцінюється приблизно в три мільйони євро.

Полотно 1948 року було викрадене двома невідомими серед білого дня, близько 10:00, незабаром після відкриття музею. Злочинці були не в масках, один з них був азіатської зовнішності, один говорив по-французьки, інший - англійською. У грабіжників був пістолет. Вони увірвалися в музей і забрали картину, не зробивши жодного пострілу, після чого втекли на автомобілі.

Музей розташований в колишньому будинку сім"ї Магрітт, і зазвичай приймає відвідувачів тільки на запрошення, пустити злочинців всередину погодився один з працівників музею (який, звичайно ж, не знав, що це грабіжники). Злочинці зібрали у внутрішньому дворі будинку шістьох мешканців будівлі, співробітників музею і двох туристів (ніхто з них не постраждав).

Очевидці стверджують, що музейні злодії прийшли саме за "Олімпією". Після того, як картину зняли із стіни, зазвучав сигнал тривоги. Незабаром приїхала поліція, проте злочинців на місці вже не було. Зараз поліція оглядає місце події у пошуках слідів злодіїв, а також складає фотороботи.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії вкрали знамениту картину Магрітта (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути