середа, 18 березня 2009 22:06

У Версаче знайшли крадену картину (ФОТО)

 
В колекції витворів мистецтва, що належала покійному італійському кутюр"є Джанні Версаче, опинилася вкрадена 30 років тому картина. Сам Версаче, як пише The Independent, не підозрював про це, проте будинок Sotheby"s, який 18 березня продасть 550 предметів зі зборів Версаче, зняв цю картину з торгів. Йдеться про портрет майора Джорджа Моула, написаний в 1783 році німецьким неокласицистом Іоганном Дзоффані. Картина, як з"ясувалося, залишалася з XVIII століття у нащадків Моула. У них її і вкрали. До Версаче портрет потрапив в середині 1990-х, через 15 років після крадіжки.

Картину Дзоффані відшукали нащадки майора Моула. Вони звернулися в організацію Art Loss Register, яка займається розшуком зниклих витворів мистецтва. Представники Art Loss Register зв"язалися з Sotheby"s, і аукціоністи погодилися не виставляти картину. Вона оцінювалася в 40-60 тисяч фунтів стерлінгів (55,6 - 83,4 тисяч доларів).

За матеріалами Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Версаче знайшли крадену картину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути