вівторок, 11 червня 2013 22:00

Туроператори скаржаться, що туристів у випадку революцій та повстань вивозять самостійно

Туроператори скаржаться, що туристів у випадку революцій та повстань вивозять самостійно
Протести у Стамбулі, 11 червня Фото: reuters.com

Туроператори та туристичні агенції ініціюють створення страхового фонду для компенсації витрат від соціальних і природних катаклізмів у країнах, куди відправляються туристи.

Реєстрації відповідного проекту закону добиваються вже 5 років. Нещодавно документ направили в комітети вдруге. Про це заявив комерційний директор туристичної компанії "Тез Тур" Аркадій Маслов.

"Ми не можемо нескінченно за свій рахунок вивозити туристів із Єгипту, Ізраїлю, чи якоїсь іншої країни. Для цього повинен бути фонд, і ми як відповідальні великі компанії на цьому ринку ініціюємо створення такого фонду. Це добровільна пожертва туркомпаній, але ніяк не громадян України", - зазначив Маслов.

Зі слів президента Ліги страхових організацій Наталії Гудими, страхові компанії не виплачують страховку у випадку революцій, повстань чи збройних конфліктів. Компанія також має право відмовити, якщо під час революцій чи масових заворушень турист покинув територію готелю та перебував у зоні конфлікту.

Маслов зауважив, що під час збройних конфліктів чи інших форсмажорних обставин туристи спершу звертаються до туроператора, який за свій кошт їх вивозить.

"Держава до туризму має дуже опосередковане відношення, тим більше в інших країнах. Коли були активні дії в Ізраїлі, українські медіа поширювали інформацію, що наші громадяни можуть евакуюватися, і що МНС відправляв літаки. Але туристів автобусами вивозила компанія "Тез Тур". Транспорт брали в Ізраїлі, вивезли до Єгипту, там саджали на літаки в Україну. Нам не тільки не дали грамоту або медаль, а навіть спасибі не сказали", - сказав він.

Також Маслов додав, що страховий фонд може допомогти ошуканим туристам, а також тим, хто постраждав від неочікуваного банкрутства туристичної компанії.

За попередніми розрахунками, страховий фонд має становити близько 20 млн грн. і складатиметься із добровільних внесків туроператорів.

Зараз ви читаєте новину «Туроператори скаржаться, що туристів у випадку революцій та повстань вивозять самостійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути