понеділок, 03 червня 2013 21:15

Турецькі держслужбовці підтримають страйком протести в Стамбулі

Турецькі держслужбовці підтримають страйком протести в Стамбулі
Фото: Reuters

Конфедерація профспілок держслужбовців Туреччини проведе "попереджувальну" страйк 4-5 червня в продовження масових протестів у Стамбулі та інших містах країни, що вилилися в зіткнення з поліцією, повідомляє Reuters.

"Державний терор, який був застосований проти масових протестів по всій країні ще раз показав ворожість Партії справедливості і розвитку по відношенню до демократії", - йдеться в заяві конфедерації профспілок. У конфедерації вже була намічена на 5 червня страйк з вимогами припинити звільнення і зупинити підвищення податків.

У конфедерацію входять 11 профспілок працівників держсектора, все вона налічує 240 тисяч осіб.

Масові заворушення в Туреччині почалися в п'ятницю, 31 травня, з акцій проти забудови парку "Гезі" поруч з площею Таксим. Згодом гасла демонстрантів придбали політичний відтінок, а поліція вступила у протидію з протестуючими і застосувала спецзасоби. У результаті масових заворушень постраждали, за офіційними даними, 160 поліцейських і 60 протестувальників. Акції солідарності з протестувальниками в Стамбулі пройшли в багатьох інших турецьких містах, на багатьох з них звучали гасла з вимогою відставки прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Зокрема, протестуючі звинувачували Ердогана і правлячу Партію справедливості і розвитку в спробах ісламізації країни.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Турецькі держслужбовці підтримають страйком протести в Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути