Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 14:31

Туристи не хочуть їхати до Росії

Туристи не хочуть їхати до Росії
За останні місяці російський ринок в"їзного туризму скоротився на 60 відсотків. Обвальне падіння відбулося не дивлячись на те, що перші дев"ять місяців 2008 року показали восьмивідсоткове зростання в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. Гостями країни стали 1,96 мільйона іноземців, повідомляє "Інтерфакс".

За словами глави Федерального агентства по туризму Анатолія Ярочкіна, для залучення іноземних туристів необхідно організувати широку рекламну кампанію Росії за кордоном і відкрити велику кількість доступних представництв його відомства в інших країнах світу.

"За радянських часів "Інтурист" мав більше 40 представництв за кордоном і кількість іноземних туристів збільшувалася з кожним роком, - відзначив Ярочкін, - ми хотіли б, щоб подібні структури з"явилися і зараз".

Росіяни теж не поспішають їхати за кордон

Глава Ростуризму уточнив, що для полегшення доступу туристів офіси повинні бути розташовані на перших поверхах будівель, розташованих на центральних вулицях міст.

В той же час чиновник відзначив, що кількість росіян, які виїхали за кордон по турпутівкам в останні місяці 2008 року, зменшилася на 20-30 відсотків. Найбільше скорочення спостерігалося у напрямі Єгипту і ОАЕ. Не дивлячись на кризу, збільшилася кількість туристів, які хочуть відвідати Ізраїль. Як і раніше популярні гірськолижні курорти Австрії, Італії, Франції та Швейцарії, попит на яких навіть виріс. Залежно від напряму зростання склало від 3 до 25 відсотків, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Туристи не хочуть їхати до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути