неділя, 04 листопада 2007 12:42

Турецькі солдати, звільнені курдами, повернулися на батьківщину

До Туреччини з Північного Іраку в неділю доставили восьмеро військовослужбовців турецької армії, які 21 жовтня були захоплені в заручники бойовиками Робочої партії Курдістана (РПК) на кордоні з Іраком.

Солдати були звільнені раніше цього ж дня і передані представникам прокурдської Партії демократичного суспільства, що легально діяла в Туреччині (ПДО). Представники партії напередодні виїхали в місто Ербіль в Північному Іраку для переговорів з представниками РПК про звільнення турецьких військових.

За заявами представників партії, військовослужбовці почуваюся добре.

Військові були звільнені напередодні майбутніх переговорів у Вашингтоні прем"єра Туреччини Таїпа Ердогана з президентом США Джорджем Бушем, в центрі уваги яких буде питання можливої транскордонної операції турецької армії на півночі Іраку.

Офіційна Анкара раніше неодноразово заявляла, що у будь-який момент може вторгнутися на супільну територію, де, за даними військових, зосереджено близько 3,5 тисяч бойовиків сепаратистської РПК.

В ході озброєних зіткнень на іраксько-турецькому кордоні 20 і 21 жовтня було вбито 12 турецьких військовослужбовців, 16 отримали поранення. Ще вісім військовослужбовців, як оголосили представники РПК, було захоплено в полон. Проте офіційно власті Туреччини не визнали, що вони опинилися в полоні і називали із зниклими без вісті, повідомляє турецька телекомпанія NTV з посиланням на генштаб турецької армії.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі солдати, звільнені курдами, повернулися на батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути