понеділок, 31 травня 2010 14:34

Туреччина вимагає скликати засідання РБ ООН через дії Ізраїлю

Туреччина вимагає скликати засідання РБ ООН через дії Ізраїлю

Туреччина закликає провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із затриманням ВМС Ізраїлю міжнародної флотилії правозахисників, повідомляє з посиланням на представників турецького МЗС агентство Рейтер.

Анкара також заявила про намір відкликати свого посла з Ізраїлю.

Верховний комісар ООН з прав людини Наванетхем Піллей висловила обурення нападом ізраїльських військових на міжнародну флотилію правозахисників.

"Я шокована інформацією про те, що гуманітарна місія була атакована сьогодні вранці при наближенні до берегів сектора Газа і що це призвело до загибелі і поранень людей", - сказала Піллей.

До складу "Флотилії свободи", перехопленої ізраїльтянами, входили шість суден. У минулу неділю вони відійшли від узбережжя Кіпру на прорив блокади сектора Газа. У блокований палестинський анклав прямували, щонайменше, 600 правозахисників, переважно - громадяни Туреччини, а також 10 тисяч тонн гуманітарних вантажів.

Згідно з повідомленнями арабських ЗМІ, в ході операції не менше 15 осіб було вбито і близько 30 поранено. Серед поранених - лідер радикального Ісламського руху в Ізраїлі шейх Раєд Салах і глава ліванської гуманітарної місії доктор Хані Сулейман. Ізраїльські військові підтвердили загибель 10 людей, які пербували суднах флотилії.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Туреччина вимагає скликати засідання РБ ООН через дії Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути