четвер, 01 листопада 2007 08:34

Тропічний шторм "Ноель" забрав життя більше 80 чоловік

Кількість жертв повеней, викликаних в Домініканській Республіці і на Гаїті зливами, які приніс тропічний шторм "Ноель", перевищило 80 чоловік. За даними властей двох карибських держав, більше 50 чоловік числяться зниклими безвісти, стихія завдала серйозних збитків інфраструктурі та житловим будинкам. Найбільш трагічні наслідки повеней зареєстровані в Домініканській Республіці, передає ИТАР-ТАСС. За останніми даними Нацональной комісії з надзвичайних ситуацій (НКНС), 56 домініканців загинули, 27 числяться зниклими безвісти, близько 60 тисяч евакуйовано з небезпечних районів.

Із 52 населеними пунктами країни перервано наземне сполучення через сильні повені. Бурхливі потоки води завдали серйозної шкоди мостам і автострадам, 14,5 тис. будинків різною мірою постраждали від стихії, а 661 - зруйновані повністю.

Сильні зливи призвели до тяжких наслідків також на Гаїті. Там, за офіційними даними, в результаті повеней і сходу селевих потоків 24 людини загинули, ще 25 числяться зниклими безвісти. З небезпечних районів евакуйовано більше трьох тисяч чоловік.

Могутні потоки водоймищ, які розлилися, зруйнували на Гаїті 80 будинків, ще 300 пошкоджені. При цьому поки не з"ясована ситуація в ряді віддалених селищ у труднодоступних районах.

Напередодні епіцентр тропічного шторму "Ноель" пройшов над східними районами Куби і попрямував на північ. За повідомленнями кубинських властей, у зв"язку з небезпекою повеней у ряді провінцій острова була здійснена превентивна евакуація більше 13 тисяч осіб.

Стихія, на щастя, не призвела до людських жертв, проте потоки води пошкодили сотні будинків, а також завдали збитків сільському господарству та інфраструктурі.

Зараз ви читаєте новину «Тропічний шторм "Ноель" забрав життя більше 80 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути