вівторок, 13 жовтня 2009 10:52

Тролейбусники Луцька оголосили безстроковий страйк

Тролейбусники Луцька оголосили безстроковий страйк

Понад 100 працівників Луцького підприємства електротранспорту зібралися під стінами Луцької міської ради. Вони оголосили безстроковий страйк у зв"язку з тим, що останній раз отримували зарплату ще у червні.

Окрім того, тролейбуси 13 жовтня не вийшли на маршрути.

Як інформують "Волинські новини", працівники Луцького підприємства електротранспорту стверджують, що новий директор підприємства – Костянтин Патракеєв – не розуміє їхніх проблем і взагалі "закривається від усіх в кабінеті".

У свою чергу, директор підприємства електротранспорту Костянтин Патракекєв запевнив, що ні про який страйк його не повідомляли. "Цей захід є абсолютно несанкціонованим. І ми будемо робити усі необхідні дії для визнання його недійсним" - наголосив Патракєев.

"Ніхто нікого не повідомляв про страйк. Навіть на прямі питання "чи буде страйк?" працівники або відмовчувалися або казали, що не знають" - додав головний тролейбусник Луцька.

"На підприємстві дійсно є заборгованість із зарплати. Ми виплатили майже усю зарплату за червень, проте лишилася заборгованість за липень, серпень і вересень. Проте ті працівники, з якими ми спілкуємося, з розумінням ставляться до проблем. Ми запланували значні зміни: маємо міняти тарифи, графіки руху, покращуємо фінансову дисципліну. Звичайно, такі зміни швидко робитися не можуть" - сказав Патракеєв.

Також він наголосив, що "у казначействі зараз лежить 480 тисяч гривень", які мають піти на зарплати працівникам ЛПЕ. Їх виділив міський бюджет. Разом з тим, місячний фонд зарплати на підприємстві становить близько 1 мільйона 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, трамваї і тролейбуси не ходитимуть у Харкові, поки з держбюджету не надійдуть гроші.

10 жовтня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко дала доручення міністрові праці і соціальної політики Людмилі Денісовій, міністрові з питань житлово-комунального господарства Олексію Кучеренку, виконуючому обов"язки міністра фінансів Ігорю Уманському, а також голові Харківської обласної адміністрації Арсенію Авакову та мерові Харкова Михайлу Добкіну вжити невідкладних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ХКП "Міськелектротранс".

9 жовтня працівники комунального підприємства "Міськелектротранс" оголосили безстроковий страйк .

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Тролейбусники Луцька оголосили безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути