понеділок, 28 вересня 2009 13:19

Двірники відмовились прибирати у Святошинському районі столиці

Двірники відмовились прибирати у Святошинському районі столиці

Комунальники Святошинського району відмовляються працювати, доки їм не видадуть борги з зарплати за 5 місяців.

Напередодні зими житлово-комунальна галузь просто починає розвалюватися, а тому ситуація з прибиранням у столиці може перетворитися на справжню катастрофу.

За словами двірників, людям просто нема за що їсти самим і годувати сім"ю.

"Нам треба чимось годувати дітей. У нас маленька зарплата, яку ми вже 5 місяців не бачили, і жахливі умови праці. Одна двірничка на ділянці по вул. Якуба Колоса через те, що ходила голодна на роботу, зомліла. І таке скрізь і всюди. Людям ніде взяти грошей на їжу. Ми більше не будемо працювати безкоштовно", - сказала двірник Ірина, що працює в ЖЕКу N810, що на вул. Василя Стуса, 25.

Причину нещасть комунальники бачать у недбайливості чиновників, що навіть не намагаються допомогти людям. За їх словами, умови стали ще жахливими після того, як ЖЕКи трансформували в РЕО (ремонтно-експлуатаційне організації.

"Тепер через ЖЕКи не проходять ніякі гроші, до нас попадає лише невелика частина квартплати. Навіть якщо всі мешканці заплатять за квартиру, нам не вистачить на зарплату співробітникам. Адже ми повинні заплатити за експлуатацію ліфтів, вивіз сміття і багато чого іншого. Не кажучи вже про те, що в нас немає ні інвентарю, ні форми, ні навіть мила. А міська влада цілком перестали фінансувати житло контори", - кажуть працівники ЖЕКу N806, які теж збираються приєднатися до страйку колег.

Відзначає проблему і керівництво ЖЕКів, мовляв, ставка в двірника - 1059 гривень, але навіть її не платять, тому люди постійно ідуть і шукають інший заробіток

"Тим двірникам, що залишаються, віддають ділянки працівників, що залишила робочі місця. Тому часто двірник фізично не встигає забрати всю територію", - кажуть у ЖЕКах.

Водночас комунальники попереджають: що не просто лише перестануть забирати, але і вийдуть у понеділок під стіни мерії і Кабміну, а якщо зароблені гроші їм не віддадуть - перекриють проспект Перемоги.

"Ми налаштовані рішуче. Ми не хочемо слухати відмазки чиновників, а вимагаємо негайної виплати наших законних грошей", - заявляють у ЖЕКу N808 що на вул. Ірпінській.

Коли страйки закінчаться - невідомо, бо жодних офіційних заяв з цього приводу чиновники не роблять.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Двірники відмовились прибирати у Святошинському районі столиці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути