Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2019 13:10

"Треба бути ближчим до народу" — головний прикордонник країни обіцяє зміни у ДПС

"Треба бути ближчим до народу" — головний прикордонник країни обіцяє зміни у ДПС
На прикордонників чекають зміни. Фото:dpsu.gov.ua

В Україні реформують Державну прикордонну службу.

За новими правилами, стане менше генералів і працівників, які не охороняють кордон, розповів новий очільник ДПС Сергій Дейнеко в інтерв'ю ВВС News Україна.

"Плани я вам не розкажу. Оскільки багато хто хоче їх почути, нехай це буде сюрпризом. Людей, які не беруть участі в охороні кордону, стане менше, кардинально менше, генералів стане менше в рази", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони просить більше грошей

Дейнеко запевняє, що в цілому кількість прикордонників буде та сама.

"Усі посади, які будуть вивільнені, спрямуємо на підрозділи, які безпосередньо охороняють державний кордон. Усе буде зроблено для того, аби солдат, який охороняє державний кордон, ніс службу в умовах, які дозволяють йому бути впевненим, що за ним є велика прикордонна родина і є держава Україна", - сказав голова ДПС.

Дейнеко хоче все зробити для того, щоб солдат "був всім забезпечений", бо "тільки тоді він буде чесним і непідкупним". Він також за те, щоб відмінити призов строковиків у прикордонній службі.

Зараз голова ДПС перевіряє, хто з прикордонників отримав житло за останні 5 років і за всю незалежність України.

"У нас є випадки, коли люди чекають на житло 20-30 років, уже звільняються і продовжують на нього чекати. А в цей час якийсь генерал отримує другу чи третю квартиру, намагається зняти з неї статус службового житла, приватизувати", - сказав керівник ДПС.

Якщо виявлять зловживання, то Дейнеко обіцяє кримінальні справи. Нині на житло чекають близько 9 тис. прикордонників. Ревізію також проводять у автопарку ДПС.

"Виявилося, що в мене як голови служби 5 службових машин. Я запитую, а для чого мені 5 машин? І коли ми взяли решту посадових осіб, то побачили страшну картину - понад 60 автомобілів закріпили тільки за адміністрацією. Директори, заступники директорів, начальники управлінь – у кожного своє службове авто, кожен заправляє до нього службове пальне. У багатьох є водії", - розповів керівник ДПС.

Дейнеко запевняє, що приїхав на роботу своєю машиною, яку сам і заправив. Він також рекомендує всім іншим керівникам їздити своїми автомобілями чи громадським транспортом.

"Нічого в цьому поганого не бачу, треба бути ближчими до народу. А машини ми віддали на кордон. Через це у нас економія на місяць – 3,5 тонни пального", - підсумував Дейнеко.

Нові закони, які зможуть реформувати різні управлінські сфери країни, готує команда Зеленського. Також зміни чекають на Службу безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Треба бути ближчим до народу" — головний прикордонник країни обіцяє зміни у ДПС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути