середа, 21 березня 2007 14:13

Тіло жінки, убитої 5 років тому, знайшли на Донеччині

У місті Сніжне Донецької області знайшли убиту жінку. Тіло жертви знаходиться в засипаній шахті, і, за словами міліції, його діставати вже не будуть.

Тетяна пропала ще в 2002 році. Останнім, хто її бачив, був хлопець на ім"я Віталій, з яким вона познайомилася на вечірці. Але він сказав правоохоронцям, що не знає, куди вона поділася: поспілкувалися біля будинку, де були разом в гостях і розішлися кожен у своїх справах. Міліція кримінальну справу не порушувала.

У 2006 році правоохоронцы знову повернулися до всіх матеріалів щодо без вісті зниклих, і прокурор міста Сніжне за фактом зникнення Тетяни порушив кримінальну справу за ст. 115 КК України - навмисне вбивство. З працівників міліції і прокуратури створили спільну слідчо-оперативну групу, і почалася робота по відпрацюванню кожної версії щодо зникнення 31-річної жінки.

Знову вирішили повернутися до хлопця, який бачив зниклу останнім. Проте виявилось, що кілька років тому він виїхав у невідомому напрямі. Рідний дядько, у якого той проживав, помер у 2004 році, тому повідомити, де знаходиться розшукуваний, ніхто не міг. Правоохоронці направили запити по містах України з проханням перевірити місцезнаходження хлопця. Знайшли його в Нововолинську, де він проживав, і привезли до Сніжного.

Спочатку хлопець категорично заперечував свою причетність до зникнення Тетяни, а потім від уміло поставлених питаннь почав плутатися в свідченнях. І розповів, що відбулося п"ять років тому. За його словами, дівчина погодилася провести з ним ніч в житлі, де він проживав з 50-річним дядьком. Прокинувшись вранці, він не знайшов її поряд і подумав, що вона пішла додому. Потім, вийшовши в загальну кімнату, помітив, що гостя лежить там на ліжку.

Підійшов, щоб розбудити, проте вона не подавала ознак життя. У паніці кинувся до родича. Той і пояснив, що дівчина не захотіла з ним інтимних відносин, ось він її із злості і задушив. І погрозив, що якщо Віталій кому-небудь розкаже, обом загрожує довічний вирок. Наступного дня вони помістили труп в мішок, покладали його на тачку, і дядько відвіз страшний вантаж до шурфу непрацюючої шахти, розташованої неподалік, куди і скинув. 22-річний на той момент хлопець із страху нічого не розповів і був дуже переконливим при першій зустрічі із співробітниками міліції.

Сьогодні Віталія притягли до відповідальності за ст. 396 КК України за приховування тяжкого злочину. Не дивлячись на те, що він на проведенні слідчих експериментів показав, де і що відбувалося, а також добровільно пройшов перевірку в ГУ МВС області на "детекторі брехні", розслідування ще не закінчили. Ще проведуть психологічну експертизу на предмет його свідчень, тобто чи схильний підозрюваний до лжесвідчення (чи не був сам учасником вбивства), чи надає він достовірні свідчення.

Тіло загиблої зараз неможливо витягнути на поверхню, оскільки шурф, де вона лежить на глибині 100 метрів, вже засипався, пишуть "CN-Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тіло жінки, убитої 5 років тому, знайшли на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути