середа, 23 лютого 2011 15:16

Тігіпко розповів, як в Україні виплачуватимуться "лікарняні"

Тігіпко розповів, як в Україні виплачуватимуться "лікарняні"

Кабінет Міністрів України затвердив положення про новий порядок виплати лікарняних. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр , міністр соціальної політики Сергій Тігіпко сьогодні на брифінгу.

Тігіпко нагадав, що, відповідно до прийнятого Верховною Радо закону про єдиний соціальний внесок, порядок компенсації лікарняних із фонду соцстрахування змінився. "Зараз головні бухгалтери сідають зі співробітниками фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і показують обсяги лікарняних після того, як ці звіти приймаються, протягом десяти днів фонд повинен компенсувати це. На жаль, затяглося затвердження цього положення шляхом прийняття відповідного закону і затяглася виплата лікарняних через це", - зазначив міністр.

За його словами, зараз положення затверджене, всі заявки, які надійшли на сьогодні до фонду, оплачені. "На жаль, ще не всі заявки змогли подати організації. Зараз ми за цим слідкуємо, і я думаю, що найближчим часом це питання ми вирішимо", - сказав він.

Тігіпко також зазначив, що уряд не зможе найближчим часом вирішити питання заборгованості по фонду. Така заборгованість, за його інформацією, на сьогоднішній день складає приблизно 400 млн.грн. "Але ми шукаємо різні варіанти, і ми спробуємо знайти ці варіанти", - додав він.

Раніше у своєму блозі екс-глава Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський розповів, що з Міністерством охорони здоров'я України узгоджений наказ, що передбачає можливість видачі лікарняних листів приватними клініками.

Нагадаємо, з 1 січня 2011 року набув чинності новий порядок виплати "лікарняних" і "декретних".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів, як в Україні виплачуватимуться "лікарняні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути