середа, 09 лютого 2011 09:48

Соцстрах заборгував українцям 2 мільярди гривень компенсацій за лікарняними

Соцстрах заборгував українцям 2 мільярди гривень компенсацій за лікарняними

Фонд соціального страхування на 1 січня заборгував 2 млрд грн компенсацій за лікарняними листками. При цьому річний бюджет фонду становить всього 8 млрд.

Про це повідомляє "Газета по-київськи" з посиланням на екс-міністра соцполітики і праці Людмилу Денисову, яка прокоментувала проблеми з виплатою допомоги через тимчасову втрату працездатності.

"Чверть бюджету замість виплат за листками пішла на оздоровлення незрозуміло кого в санаторіях. І ці борги на сьогоднішній день немає чим покрити, плюс накопичуються свіжі", - розповіла вона.

Екс-міністр вважає, що потрібен законопроект, згідно з яким фонд соцстраху змусять таки виконувати його основну функцію - страхувати працівників на випадок тимчасової втрати працездатності, тобто платити гроші жінкам по вагітності та пологах та по лікарняним листам.

"А оздоровлення та подарунки до Нового року повинні взяти на себе роботодавці, якщо можуть собі це дозволити. Неправильно, що фонд купує путівки в санаторії, що належать певним людям, і для громадян, які жодного стосунку до цих роботодавців не мають. Поки чиновники між собою розберуться, страждають люди", - зазначила Денисова.

Раніше партія "Батьківщина" заявляла, що українцям вже майже місяць не виплачують ні лікарняних, ні допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами. З 1 січня 2011 року набула чинності постанова уряду, згідно з якою лікарняні виплачують за новим порядком. Однак чиновники не оприлюднили офіційних роз'яснень з приводу нарахування та оплати лікарняних.

Зараз ви читаєте новину «Соцстрах заборгував українцям 2 мільярди гривень компенсацій за лікарняними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути