пʼятниця, 21 березня 2008 19:52

Тибетці узяли штурмом китайське посольство в Делі

Тибетці прорвалися на територію посольства КНР в Делі, передає AFP з посиланням на індійську поліцію.

Близько 50 осіб з прапорами незалежного Тибету в руках прорвали кільце поліцейського оточення і спрямувалися у напрямку до будівлі посольства. 15-тьом протестуючим вдалося перелізти через огорожу і потрапити на територію посольського комплексу, де вони були затримані спільними зусиллями поліції та служби безпеки посольства. В результаті бійки, що зав"язалася, з обох боків є поранені, повідомляють джерела в поліції Делі.

Попередня спроба узяти штурмом посольство Китаю в Делі відбулася 14 березня і закінчилася арештом більше 30 тибетців.

Індійський уряд виступив з різкою заявою, в якій засудило антикитайські виступи Тибету в Індії та пообіцяло, що всі випадки екстремізму переслідуватимуться відповідно до законодавства.

Нагадаємо, що в Індії проживає найбільша діаспора в світі Тибету, що становить близько 100 тисяч людей. Більшість з них - емігранти, які покинули батьківщину і переїхали до Індії услід за Далай-ламою в 1959 році, після того, як китайська армія жорстоко подавила повстання в Тибеті.

Події в Делі стали продовженням безладів в Лхасі, що почалися 10 березня після того, як влада провела арешти ченців буддистів, які вийшли на антикитайську демонстрацію на 49-і роковини вигнання Далай-лами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тибетці узяли штурмом китайське посольство в Делі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути