Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 11:16

Терористи підірвали вибухівку в парламенті Чечні

Терористи підірвали вибухівку в парламенті Чечні

Сьогодні вранці, на території парламенту Чеченської Республіки в Грозному пролунав вибух. У цій будівлі о 9:00 повинні були розпочатися парламентські слухання.

За даними РИА Новости, рано вранці, коли машини з депутатами в'їжджали на територію парламенту, слідом за ними в'їхала легкова машина, в якій знаходилися терористи.

Один або двоє з бойовиків підірвали вибуховий пристрій, закріплений на тілі. Двоє інших прорвалися до будівлі парламенту, де сталась перестрілка.

Стрілянина велася зокрема біля кабінету спікера парламенту Дукувахі Абдурахманова. Як повідомляє "Інтерфакс", самого голову парламенту евакуювали і на бронетранспортері відвезли від будівлі. Він не постраждав, проте його помічник отримав поранення.

Співробітникам правоохоронних органів вдалося швидко евакуювати людей і оточити територію.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в силових структурах республіки, на даний момент операція з нейтралізації бойовиків, котрі напали на будівлю парламенту, завершена.

За попередніми даними, всі бойовики ліквідовані. Точної інформації про загиблих в результаті теракту немає. Раніше повідомлялося про чотирьох жертв бойовиків, тепер РИА Новости з посиланням на медиків передає, що загинули як мінімум три людини, 15 госпіталізовані.

Одні джерела повідомляють, що загиблі - співробітники парламенту, інші - що вони були міліціонерами. Згідно з третьою версією, загинули три охоронці парламенту, один отримав поранення, пише Lenta.ru.

В той же час інше джерело "Інтерфаксу" стверджує, що операція поки не завершена, а знаходиться "в завершальній стадії". За його даними, в будівлі міг забарикадуватися ще один живий бойовик.

Раніше з російських і західних агентств надходила інформація про захоплення заручників в парламенті. Подробиці при цьому не наводяться - ані кількість захоплених людей, ані їхня доля невідома. Передбачається, що бойовик, який залишився в живих, може утримувати заручників.

За повідомленнями деяких джерел, будівля парламенту може бути замінована. На місце виїхали сапери, які повинні перевірити парламент на наявність встановлених бойовиками мін-пасток.

За даними РИА Новости, у зв'язку з нападом міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв і глава Чечні Рамзан Кадиров проводять екстрену нараду.

На сайтах чеченських сепаратистів поки немає жодної інформації про цей інцидент.

Зараз ви читаєте новину «Терористи підірвали вибухівку в парламенті Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути