середа, 09 вересня 2009 08:49

Тернополянин виростив півтора кілограмову картоплину

Тернополянин виростив півтора кілограмову картоплину
Житель Тернополя Михайло Рибак виростив картоплину вагою 1,64 кг.

Як повідомив сам городник, спеціальний сорт картоплі він придбав свого часу в Києві за 15 грн./кг, коли їздив до столиці на нагородження від журналу "Мир садовода" за вирощені гігантських розмірів моркву та гарбуз.

"Цей сорт картоплі не є результатом якоїсь генної технології, адже її їдять колорадські жуки та інші шкідники", – зауважив Рибак. Секрет врожаю пояснює ранньою посадкою та внесенням добрив. "Підживляю свій город лише розведеними "курячками" або гноєм, жодних хімікатів не використовую", – запевняє Рибак. Перед посадкою чоловік ще обробляє картоплю спецзасобом від шкідників.

За його словами, під одним кущем картоплі він збирає від 1 до 10 плодів. "Але чим більше картоплин, тим меша їхня вага", – зауважив городник.

Рибак відомий у Тернополі вирощуванням овочів-гігантів. На початку 2000-х років він виростив моркву, яка заважила 0,5 кг, та гарбуз на 35,5 кг, згодом – буряк вагою 0,7 кг. Зі своїми здобутками Рибак неодноразово їздив на сільськогосподарські виставки, а також ставав переможцем всеукраїнських видань для дачників та конкурсів на найбільший вирощений овоч у місцевих ЗМІ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянин виростив півтора кілограмову картоплину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути