вівторок, 15 березня 2011 15:18

Тернопільського священника обурила реклама радіо ROKS

Тернопільського священника обурила реклама радіо ROKS

Біг-борди та сіті-лайти з рекламою радіо ROKS розвивають в дітях небезпечні симпатії до окультної символіки та антихристиянських цінностей, вважають представники УПЦ КП в Тернополі.

"Після появи цієї реклами в Тернополі до нас в відділ дзвонило багато людей, які були обурені нею. Ми відреагували, розмістивши на офіційному сайті роз'яснення, що може означати символ, використаний на рекламних площах. Зараз ми бачимо, що більшість цих біг-бордів познімали, очевидно закінчився договір на рекламу. Попри це я особисто підніматиму цю тему на громадській раді з питань релігії. Будемо просити в міської ради, аби в майбутньому нічого подібного не повторилося", - розповів протодиякон Олег Гах.

В роз'ясненні, яке підготував протидиякон, він говорить, що зображення, яке використане в рекламі – зімкнута долоня з випрямленим мізинцем і вказівним пальцем, використовувалось як символ церкви сатани, створеної шведським окультистом Освальдом Віртом.

Священнослужитель нагадує, що аналогічний символ використовується металістами і рокерами в знак схвалення музикантів.

Має він і декілька позитивних значень. Наприклад, в Сполучених штатах на мові глухонімих цей жест замінює латинську букву "Y". Використовується в словосполученні I Love You (Я люблю тебе), яке передається як ILY, через що "коза" у деяких асоціюється з освідченням у коханні. Така "коза" відрізняється відставленим у бік великим пальцем. У російській мові глухонімих цей жест використовується для позначення букви "Ы". У спорті жест іноді використовується бейсболістами і волейболістами для подачі сигналів.

"Але потрібно розуміти, що останні тлумачення цього жесту не мають жодного відношення до того, що насправді в собі несе зображення на біг-бордах у Тернополі. Мовчазні, але дуже помітні біг-борди роблять свою темну справу і на підсвідомому рівні прищеплюють нашим дітям погану звичку робити пальцями "козу". Тим самим, розвивають у їхній ще не сформованій свідомості різні симпатії до чогось невідомого, але дуже небезпечного!" - зазначив Олег Гах.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільського священника обурила реклама радіо ROKS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути