понеділок, 14 грудня 2009 12:59

Термінатор йде на війну з потеплінням клімату

Термінатор йде на війну з потеплінням клімату

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер звернувся до влади США з проханням вжити заходів проти глобального потепління, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Шварценеггер написав на сторінках видання "Financial Times", що "піде на користь всьому світу, якщо Сполучені Штати стануть головними в руху по боротьбі з глобальним потеплінням". У статті губернатор підтримує зусилля президента США Барака Обами, який бореться в американському конгресі за встановлення чітких цілей з приводу скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

"Сполучені Штати Америки зможуть за 10 років отримувати 20% своєї електроенергії за рахунок поновлюваних джерел енергії," - відзначив губернатор Каліфорнії.

"У нас є сонце, вітер, і ми можемо виробляти паливо з водоростей. Сполучені Штати можуть брати активнішу участь у "зеленій революції", - написав він.

Колишній актор висловився з приводу саміту ООН зі зміни клімату в Копенгагені. Шварценеггер ще 2006 році підписав акт про скорочення викидів парникових газів в атмосферу, що поставило його в опозицію колишньому президенту США Джорджу Бушу.

Палата представників США в червні схвалила план по скороченню викидів парникових газів на 17% до 2020 року, однак закон все ще чекає на рішення Сенату.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Термінатор йде на війну з потеплінням клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути