неділя, 11 квітня 2010 15:08

Технічних проблем з літаком Качинського не було

Технічних проблем з літаком Качинського не було

Попередні результати розслідування дозволяють виключити версію про технічну несправність літака президента Польщі, що розбився 10 квітня під Смоленськом.

Як повідомляє "Інтерфакс", про це заявив керівник Слідчого комітету при прокуратурі РФ Олександр Бастрикін.

Голова СКП послався на розшифровку записів переговорів пілотів і диспетчерів. Бастрикін, який знаходиться в Смоленську, повідомив:

"Тут бобіну розшифрували, ми її заздалегідь вивчили, більш детально будемо дивитися в Москві, але повторюю - той запис, що є в нашому розпорядженні, підтверджує, що технічних проблем з літаком не було".

За словами Бастрикіна, пілот Ту-154 знав про складні погодні умови, але, тим не менше, вирішив сідати в Смоленську. Голова СКП додав, що матеріали з пульта управління польотами підтверджують дані бортового самописця.

Раніше заступник начальника головного штабу ВПС Росії Олександр Альошин розповів, що екіпаж Ту-154 кілька разів не виконав вказівки керівника польотів аеродрому "Смоленськ".

За словами Альошина, керівник польотів дав команду пілотам йти на запасний аеродром, проте лайнер продовжив знижуватися. У результаті літак зачепив верхівки дерев і впав на землю.

Розшифровка бортових самописців Ту-154 триває, цю роботу проводять у Москві російські фахівці спільно з співробітниками польської прокуратури.

У результаті аварії Ту-154 під Смоленськом загинули 96 чоловік, у тому числі президент Польщі Лех Качинський. За останніми даними СКП, уізнані тіла 24 жертв катастрофи.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Технічних проблем з літаком Качинського не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути