субота, 10 квітня 2010 17:38

На місці авіакатастрофи знайшли тіло Качинського

На місці авіакатастрофи знайшли тіло Качинського

На місці аварії літака Ту-154 під Смоленськом виявлено тіло президента Польщі Леха Качинського. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в правоохоронних органах Смоленської області, яке працює на місці події. Офіційного підтвердження цієї інформації поки не надходило.

Співрозмовник агентства відзначив, що для впізнання багатьох жертв авіакатастрофи буде потрібно провести додаткові експертизи, в тому числі експертизу ДНК. Раніше прем"єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що упізнання загиблих пасажирів буде проходити в Москві, де буде створений спеціальний штаб.

Раніше голова МНС Росії Сергій Шойгу назвав уточнене число жертв авіакатастрофи під Смоленськом. За його даними, в результаті падіння літака неподалік від аеродрому "Північний" загинули 97 людей. Раніше повідомлялося про 96 загиблих, серед яких знаходилися 88 учасників офіційної польської делегації, прямувала до Смоленська для участі в траурних заходах у Катині.

Літак Леха Качинського розбився о 10:50 у суботу, 10 квітня, при заході на посадку на аеродром "Північний" під Смоленськом. Згідно з попередніми даними, катастрофа сталася через погану видимість. Повідомлялося, що літак зачепив крилом верхівки дерев. Також не виключають, що аварія могла статися через помилки екіпажу або неполадок в літаку.

За словами Сергія Шойгу, рятувальники вже виявили обидва "чорні ящики" літака Ту-154. Глава МНС додав, що розшифровка бортових самописців вже почалася. На місці аварії літака президента Польщі перебувають голова МВС РФ Рашид Нургалієв та міністр транспорту Ігор Левітін. Також повідомлялося, що на місце події вилетіли Володимир Путін і прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Вже відомо, що крім Леха Качинського в авіакатастрофі загинули його дружина Марія Качинська, голова Генштабу Польщі Франтішек Гонгора, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, єпископ Тадеуш Плоски, голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек і багато інших високопоставлених політиків й чиновників. Обов `язки президента Польщі передані спікеру сейму республіки Броніславу Коморовському.

За фактом аварії літака порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ ("порушення правил безпеки руху повітряного транспорту"). Також повідомлялося, що Польща проведено своє власне розслідування причин події.

У зв"язку з аварією літака 12 квітня оголошено днем загальноросійської жалоби. У Польщі оголошено загальнонаціональну семиденну жалобу за загиблими в авіакатастрофі.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «На місці авіакатастрофи знайшли тіло Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути