субота, 10 квітня 2010 14:53

Україна і Росія висловили свої співчуття Польщі

Україна і Росія висловили свої співчуття Польщі

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров запевняє, що російська сторона зробить все для того, щоб питання, які виникають у зв"язку з розслідуванням причин авіакатастрофи у Смоленській області, в якій загинув Президент Польщі Лех Качинський, вирішувалися максимально оперативно. Про це Лавров заявив у ході спільної прес-конференції з Міністром закордонних справ Костянтином Грищенком у Києві.

У свою чергу Грищенко пояснив двадцятихвилинну затримку початку прес-конференції тим, що він і Лавров намагалися зв"язатися з Міністром закордонних справ Польщі та висловити свої співчуття у зв"язку з трагедією. "Я хотів висловити наше співчуття керівництву Польщі, польському народові у зв"язку з цією непоправною втратою", - сказав він.

Лавров зазначив, що приєднується до слів свого колеги і додав: "У нас створена державна комісія з розслідування причин цієї катастрофи, і ми будемо робити все для того, щоб всі питання, які виникають у цій ситуації, були вирішені максимально оперативно".

Нагадаємо, літак "Ту-154", що виконував рейс з Варшави до Смоленська, зазнав аварії при заході на посадку, впавши в 300 - 400 метрах від злітно-посадкової смуги аеродрому "Північний". Згідно з інформацією з міждержавного авіаційного комітету, на борту авіалайнера знаходилися 130 людей. За інформацією правоохоронних органів, всі пасажири загинули.

На борту літака знаходилися Президент Польщі Лех Качиньський і його дружина Марія Качинська, а також високопоставлені чиновники, політики і громадські діячі.

Президент Республіки Польща Л. Качинський повинен був здійснити приватний візит на Катинське кладовище під Смоленськом, де розташований перший в Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія висловили свої співчуття Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути