субота, 10 квітня 2010 14:35

Польща проведе власне розслідування авіакатастрофи літака Качинського

Польща проведе власне розслідування авіакатастрофи літака Качинського

Польща проведе власне розслідування причин авіакатастрофи літака президента Польщі Леха Качинського, повідомляє польське видання Wiadomosci. Розслідування очолить головний військовий прокурор Польщі полковник Крістофер Парульський.

Представники польської прокуратури прибудуть під Смоленськ для огляду місця катастрофи Ту-154.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на Міністерство закордонних справ Росії, польським слідчим будуть видані візи для приїзду в країну. Раніше прем"єр-міністр Росії Володимир Путін у телефонній розмові зі своїм польським колегою Дональдом Туском заявив, що російська сторона "готова надати наявну інформацію для проведення польськими фахівцями розслідування катастрофи".

Зараз СКП Росії проводить власне розслідування події. Слідчі розглядають три версії катастрофи президентського Ту-154: погані погодні умови, помилка екіпажу і технічні неполадки літака.

Раніше стало відомо, що СКП порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу Росії (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту).

Літак Ту-154 президента Польщі, на борту якого перебував Качинський, розбився вранці 10 квітня 2010 при заході на посадку на аеродром "Північний" під Смоленськом.

Посадка здійснювалася в умовах поганої видимості, літак зачепив дерева і звалився на землю. На борту літака, за даними МНС, знаходилися 96 людей. Ніхто з них не вижив.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Польща проведе власне розслідування авіакатастрофи літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути