середа, 16 січня 2008 09:20

Тбіліський суд не задовольнив позови опозиції про анулювання підсумків президентських виборів

Міськсуд Тбілісі не задовольнив позови представників трьох кандидатів в президенти Грузії з вимогою скасування рішення ЦВК від 13 січня, що затвердило остаточні підсумки виборів. Як повідомили в середу представники міськсуду, судова інстанція Тбілісі кваліфікувала як "безпідставні і неаргументовані" позови про анулювання підсумків виборів, подані напередодні в міськсуд представниками лідера Лейбористської партії Шалви Нателашвілі, бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі і кандидата в президенти від Національної ради опозиції (НС - радикальна опозиція) Левана Гачечиладзе.

Засідання міськсуду, що обговорював ці позови, почалося у вівторок пізно ввечері та з перервами тривало до сьогоднішнього ранку. Міськсуд залишив чинним рішення ЦВК від 13 січня, що затвердило остаточні підсумки виборів.

Відповідно до підписаного членами ЦВК підсумкового протоколу Михайло Саакашвілі набрав 53,47% голосів і вийшов переможцем уже в першому турі. Головний конкурент Саакашвілі - представник об"єднаної опозиції Леван Гачечиладзе набрав 25,67%. Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі отримав 7,1% голосів, Давид Гамкрелідзе - 4,05%, Шалва Нателашвілі - 7,11%, Гиоргий Маїсашвілі 0,78%, Ірина Сарішвілі - 0,16%.

Опозиція звинувачує повторно обраного главу держави у фальсифікації результатів голосування. Міжнародні спостерігачі, проте, вважають, що в цілому процес носив демократичний і вільний характер, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Тбіліський суд не задовольнив позови опозиції про анулювання підсумків президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути