четвер, 06 серпня 2009 15:24

Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії

Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії

Уряд Грузії в четвер надасть звіт про війну з Росією в серпні 2008 року, куди включені матеріали, що знаходилися під грифом "таємно". Про це повідомив віце-прем"єр, держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі журналістам.

Презентація відбудеться о 18.00 за тбіліським часом в престижному тбіліському готелі "Кортіярд-Мерріотт". За словами віце-прем"єра, "багато з фактів, відображених в звіті уряду, громадськості були досі невідомі".

"Ми вирішили зняти гриф "таємно" з цілої низки документів, щоб населення повністю могло отримати інформацію про події", - відзначив Якобашвілі.

"Цей звіт служитиме доказом повномасштабної агресії Російської Федерації, здійсненої проти Грузії", - підкреслив представник уряду.

"Звіт є спробою підсумовування всіх фактів, які відбулися до війни, в період війни, і після війни. Осмислити з яким явищем мала справу Грузія... і запропонувати наше бачення того, що, як і чому відбулося", - сказав віце-прем"єр.

"Що найголовніше, звіт є не просто переказом подій, його супроводжують достатньо об"ємні додатки, приблизно 300 додатків - у вигляді документальних матеріалів, зокрема візуальних", - відзначив Якобашвілі.

Держміністр ще в липні заявив, що уряд вже підготував новий звіт про конфлікт, який незабаром буде представлений населенню країни.

"Він відрізняється від висновку Комісії парламенту Грузії з вивчення серпневих подій. Звіт включає велику кількість додаткових матеріалів, зокрема відеоматеріалів. У ньому представлений весь генезис конфлікту", - сказав Якобашвілі.

Парламентська комісія з вивчення серпневих подій в кінці 2008 року представила свій висновок на 200 сторінках. Комісія поклала всю провину за серпневі події на Росію, звинувативши її в здійсненні дій, направлених проти територіальної цілісності і суверенітету Грузії і військової ескалації, а також в попередній підготовці військової інтервенції Грузії в березні-серпні 2008 року.

Разом з тим, в звіті дана оцінка дій керівництва Грузії і виявлені недоліки.

Зі свого боку Росія звинувачує грузинське керівництво в розв"язуванні конфлікту в Південній Осетії, під час якого загинули мирні жителі і російські миротворці.

Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути