пʼятниця, 29 липня 2022 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Тарифи на комуналку не зростуть до кінця війни – Рада проголосувала за мораторій

Тарифи на комуналку не зростуть до кінця війни – Рада проголосувала за мораторій
Протягом дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів. Фото: РБК-Україна

Верховна Рада прийняла законопроєкти №7427 і №7429, які передбачають непідвищення тарифів упродовж дії воєнного стану. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло й гарячу воду. Народні депутати проголосували надважливі законопроєкти, які захистять і споживачів і підприємства від цінових коливань на ринку газу й забезпечать фінансову спроможність у сфері теплопостачання", – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію

Упродовж дії воєнного стану й шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів. Водночас визначили гарантії для суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання.

Також передбачили відтермінування погашення заборгованості за договорами реструктуризації заборгованості підприємствам ТКЕ виробничі потужності яких розташовані на тимчасово окупованій території або були знищені чи пошкоджені внаслідок обстрілів, або розташовані в зоні бойових дій.

Опалювальний сезон 2022–2023 буде важким для України. Влада готується до різних сценаріїв. Всі тарифи залишаються без змін. Україна накопичує газ, вугілля та готує цивільні об'єкти. Російські терористичні акти направлені не лише на цивільну, але й на критичну інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на комуналку не зростуть до кінця війни – Рада проголосувала за мораторій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути