пʼятниця, 29 липня 2022 13:55

"Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію

"Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію
Путін зважає лише на силу, наголошує Олег Березюк. Фото: Радіо Свобода

Для того, щоб перемогти у війні, Україні потрібні союзники. Треба зробити так, щоб у Володимира Путіна не залишилося можливостей диктувати свої умови – зброєю та дипломатією. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Олег Березюк. Він – адвокат, колишній десантник, голова організації "Українське юридичне товариство".

"Хочеш виграти війну – шукай союзників. У нас є Велика Британія, Польща, країни Балтії, які разом із нами протистоять ворогу. Наш вихід – разом із союзниками натиснути на Путіна політично, дипломатично, зброєю. Зробити так, щоб у нього не було можливості диктувати нам свої умови", – говорить Березюк.

Путін зважає лише на силу, наголошує адвокат.

"Останній договір, який підписали з турками, є підтвердженням того. Коли Путіна б'ють, він відповзає і зализує рани. Тому його треба знищити. Якщо не ліквідувати ту Росію, яка зараз існує, вона постійно створюватиме проблеми сусідам", – каже Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йому заважатимуть. Буде складно" – юристка про нового керівника САП

Коли приїжджав в Україну Макрон із канцлером Німеччини, вони намагалися схилити президента до того, щоб іти на поступки Росії, сідати за стіл переговорів, пояснює адвокат.

"На другий день прилетів Джонсон, який каже, що Британія допомагатиме Україні у протистоянні з Росією. Є англосаксонський світ на чолі із Штатами та Британією і є Європа. Насамперед, Західна. Їх інтереси не співпадають. Натомість інтереси Британії, Польщі, Україні зараз однакові. Інтереси країн Балтії також. Польща розуміє: якщо Україна програє, то наступні будуть вони. І Західна Європа не дуже активно допомагатиме боротися з Росією", – пояснює Березюк.

22 липня в Стамбулі відбулися переговори щодо відновлення експорту українського зерна із заблокованих російськими окупантами українських портів.

Україна підписала договір з Туреччиною та ООН щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі. Другий договір Туреччина й ООН підписали з Росією.

Наступного дня Росія вдарила ракетами по одеському порту, порушивши умову договору.

​​У Чорному морі 27 липня відновили роботу порти: Одеса, Чорноморськ й Південний.

Зараз ви читаєте новину «"Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути