пʼятниця, 26 грудня 2008 11:03

Таліби пообіцяли знищити всі жіночі школи на північному заході Пакистану

Бойовики "Талібану" зажадали закрити всі жіночі школи в долині Сват на північному заході Пакистану, пише TheTimes в п"ятницю, 26 грудня. Якщо ультиматум талібів не буде виконаний до 15 січня 2009 року, вони почнуть висаджувати школи і нападати на учениць.

Вимога "Талібану" про закриття жіночих шкіл оголошувалася в мечетях, а також по місцевому радіо. Таліби також пообіцяли "жорстоко покарати" тих жінок, які з"являтимуться в публічних місцях без хиджабів. Ще одна умова ісламізму стосується заборони на дитячі щеплення від поліомієліту (таліби вважають, що вакцина, що надається ООН, призводить до імпотенції).

Шах Даран (Shah Dauran), один з командирів талібів, заявив: "Жіноча освіта суперечить канонам ісламу і веде до падіння моралі в суспільстві".

Духовний лідер місцевих талібів Мулла Фазлулла (Mullah Fazlullah) періодично виступає на радіо з проповідями, в яких застерігає батьків від того, щоб вони вели дочок в школи, оскільки це - "насадження цінностей Заходу".

Спостерігачі вважають, що вимога про закриття шкіл, швидше за все, буде виконана, в усякому разі вчителі в школах говорять, що у них немає іншого вибору. Наприклад, в 2007 році на північному заході Пакистану таліби зруйнували 125 жіночих шкіл, тому відношення до погроз ісламізму більш ніж серйозне.

Видання відзначає, цей пакистанський регіон знаходиться під повним контролем "Талібану". Урядові війська минулого року втратили 200 чоловік, намагаючись вибити радикальний ісламізм з долини Сват, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Таліби пообіцяли знищити всі жіночі школи на північному заході Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути