Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2010 09:07

Таліби обстріляли базу в Афганістані, яку відвідав Обама

Таліби обстріляли базу в Афганістані, яку відвідав Обама

Базу ВПС США Баграм в Афганістані вразив ракетний обстріл незабаром після того, як її з візитом відвідав президент США Барак Обама. У результаті атаки ніхто не постраждав.

За словами прес-секретаря НАТО в Кабулі Джеффрі Лофтіна, таліби випустили по військовій базі одну ракету. У той же час рух "Талібан", як відзначає агентство, заявив, що по території бази були випущені три ракети, які влучили в будівлю казарми. За інформацією екстремістів, в результаті атаки американські військові зазнали "важких втрат".

Барак Обама в ніч з 28 на 29 березня за кілька годин до обстрілу виступив перед персоналом бази, після чого залишив країну. Він несподівано прибув до Афганістану увечері 28 березня і провів зустріч з президентом країни Хамідом Карзаєм.

Як заявляв прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс, президент США відвідав Афганістан для того, щоб особисто отримати інформацію про стан справ і успіхи сил коаліції в боротьбі з талібами. Усього Обама провів в Афганістані 9 годин.

Крім переговорів з Карзаєм, Обама зустрівся з військовослужбовцями зі складу Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF), а також з командиром ISAF Стенлі Маккрісталом.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Таліби обстріляли базу в Афганістані, яку відвідав Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути