середа, 02 грудня 2009 16:24

Таліби раді, що Обама спрямує проти них ще більше війська

Таліби раді, що Обама спрямує проти них ще більше війська
У середу, 2 грудня, рух Талібан прокоментував плани американського президента Барака Обами щодо скерування до Афганістану додаткових військ. За словами бойовиків, дії глави Білого дому їм вигідні.

"Ця стратегія ворогів не принесе їм користі. Як би багато військ вони не кидали проти афганських моджахедів, вони лише зроблять внесок у зростання кількості моджахедів і силу їхнього опору", - йдеться у зверненні Талібану, яке було надіслане електронною поштою у редакції західних ЗМІ .

У вівторок, 1 грудня, президент США Барак Обама повідомив про намір відправити до Афганістану у найближчі півроку додатково 30 тисяч американських військовослужбовців.

При цьому Вашингтон звернувся до партнерів по НАТО з проханням посилити свої контингенти в цій країні сімома тисячами солдатів.

Глава Альянсу Андерс Фог Расмуссен уже заявив, що партнери США з антитерористичної операції в Афганістані направлять туди в 2010 році підкріплення з п"яти тисяч військовослужбовців як додаток до 38 тисяч, що вже там перебувають, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Таліби раді, що Обама спрямує проти них ще більше війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути