четвер, 26 листопада 2009 08:37

Обама таки відправить до Афганістану додаткові війська

Обама таки відправить до Афганістану додаткові війська
Президент США Барак Обама прийме рішення про відправлення додаткових військ до Афганістану 3 грудня 2009 під час візиту до військової академії країни в м. Вест-Поінт, у Нью-Йорку.

Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на офіційну заяву Білого дому. Там американський лідер вирішить, скільки саме додаткових солдатів необхідно для боротьби з бойовиками руху Талібан, що досі контролюють південь Афганістану.

Нагадаємо, на початку жовтня 2009 командувач силами НАТО в Афганістані американський генерал Стенлі МакКрістал заявив, що для перемоги над талібами потрібно ще 40 тис. американських військовослужбовців. Відтоді питання про відправку до Афганістану додаткових сил армії США в Кабул стало одним з основних для Обами.

Водночас, лідер талібів в Афганістані Мулла Мухаммед Омар нещодавно розповсюдив заяву, в якій відкинув ідею переговорів з президентом країни Хамідом Карзаєм і передбачив швидку поразку сил НАТО в регіоні.

Війна в Афганістані за участю НАТО триває з 2001 року. За цей час військам міжнародної коаліції так і не вдалося взяти всю територію країни під свій контроль, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Обама таки відправить до Афганістану додаткові війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути