четвер, 06 серпня 2009 12:11

Американські військові літаки закидають Афганістан вантажем

Американські військові літаки закидають Афганістан вантажем

Військово-транспортні літаки ВПС США, за даними за липень 2009 року, скинули на території Афганістану рекордну кількість вантажів.

Зокрема, за даними військових, в липні транспортники C-130 і C-17, що виконують завдання на території Афганістану, таким чином доставили військам близько 1720 тонн військового майна. У позаминулому місяці, який раніше вважався рекордним, з бортів машин було скинуто приблизно 1450 тонн вантажів.

Всього ж у 2009 році ВПС США доставили за допомогою цього методу транспортування близько 6250 тонн майна. Це більше, ніж в 2005, 2006 і 2007 роках разом узятих. Якщо в 2009 році ці темпи залишаться колишніми, військовим вдасться подолати показник, досягнутий за підсумками 2008 року, - близько 7480 тонн.

ВПС стали частішим удаватися до такого методу доставки військового майна, оскільки за останній час чисельність військ, розміщених у віддалених регіонах Афганістану, збільшилася. Це було зроблено з метою зниження кількості наземних патрулів. Пентагон також поставив в цю країну додаткові транспортники C-130 для забезпечення військ, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові літаки закидають Афганістан вантажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути