Ексклюзиви
неділя, 18 січня 2015 23:29

Так звані "братські" обійми Москви ми відчули ще у 90-их роках, – офіцер запасу
6

Для курортного Миргорода ця акція стала також і своєрідним мітингом. Спричинила його інформація про загибель цієї ночі миргородця, розвідника батальйону "Айдар" Сергія Никоненка. Його вбили в Трьохізбенці під Щастям в результаті обстрілу. За голову цього розвідника терористи пообіцяли 450 тис. доларів.
Події на Донбасі і все, що робилося Кремлем по відношенню до України, не спричинені Майданом. Свою агресивну політику Москва веде вже не один рік. Просто Майдан став каталізатором, котрий оголив цей процес. Таку думку висловлювали присутні на акції "Я-Волноваха".
"Хочу сказати відносно тих подій, що відбуваються на Сході та на півдні держави. На нас напав злий, безпринципний ворог.
Я перебував на службі у збройних силах в 1991-1992 роках, тобто після розпаду СРСР. У цей період служив у групі військ Варшавського договору в Німеччині. І тоді вже українці відчули так звані братські обійми Москви",– розповідає офіцер запасу Володимир Святенчук.

Говорить, спочатку прийшла директива, щоб написали рапорти відносно того, хто хоче служити в Україні Всі написали за виключенням одного, котрий вирішив їхати в Росію. А потім такі ж рапорти мали написати офіцери.

"Далі приходить таємна директива Так звані "братські" обійми Москви ми відчули ще у 90-их роках, – офіцер запасу
прапорщикам убути протягом 24 годин в Україну. Через кілька днів прийшла така ж директива на офіцерів. Ніхто не відмовився від України. Вже тоді ми відчули цей тиск. Були пропозиції, щоб у Німеччині прийняли присягу на вірність Росії. Але знайшлися тверезі голови у Москві, котрі сказали: там же 30 національностей, і Україна, і Середня Азія, і Кавказ. Як би чого не вийшло.

То ж коли кажуть: от Путін у 2004 році почав проти України таємну кампанію, диверсійну, розвідувальну, то це неправда. Все почалося набагато раніше. Зразу ж після розпаду Радянського Союзу.

А ще кажуть : розвалили СРСР. А чи можна розвалити те, що створено людськими руками по уму. Як був створений, то так і розпався",– пояснює Володимир Святенчук.

Зараз ви читаєте новину «Так звані "братські" обійми Москви ми відчули ще у 90-их роках, – офіцер запасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути