четвер, 30 липня 2009 12:38

Таджикистан має намір стягувати плату за використання Росією бази

Таджикистан має намір стягувати плату за використання Росією бази
Таджикистан має намір стягувати плату за використання Росією 201-ої бази, що розміщена на території країни.

Крім того, за даними видання, Душанбе веде переговори з Москвою про остаточне виведення з країни прикордонних військ ФСБ РФ.

Як пише КоммерсантЪ, за минулий рік відносини між двома країнами різко погіршилися. На початку лютого президент Таджикистану Емомалі Рахмон не приїхав до Москви на саміти ОДКБ і ЄврАзЄС. Тиждень тому він вніс до парламенту проект закону, який забороняє використання російської мови в офіційній сфері.

Подібними діями Таджикистан намагається тиснути на Росію, щоб отримати від неї фінансову допомогу, вважають експерти. При цьому зазначають, що Москва "прогинатися під тиском Таджикистану не буде. На вимоги Душанбе може бути жорстка відповідь".

У четвер, 30 липня, розпочинається дводенний візит президента Росії Дмитра Медведєва до Таджикистану, під час якого, крім двостороннього військового співробітництва, зокрема, має намір обговорити статус російської мови в Таджикистані і питання російсько-таджицької співпраці в енергетиці.

Нагадаємо, на початку липня президент Таджикистану Емомалі Рахмон запропонував Вашингтону використовувати для перекидання вантажів в Афганістан аеропорт Айні, пише КоммерсантЪ.

Зараз ви читаєте новину «Таджикистан має намір стягувати плату за використання Росією бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути