середа, 26 січня 2011 15:11

Табачник буде щороку підвищувати плату за навчання у вузах

Табачник буде щороку підвищувати плату за навчання у вузах

У новому законі про вищу освіту студентам пропонують платити відразу за чотири роки навчання у вузі. В іншому випадку вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік

У чинному законі про вищу освіту розмір плати за весь період навчання встановлюється у договорі і не може змінюватися протягом усього терміну навчання.

Крім того, за навчання у вузах можна заплатити відразу за весь період або частинами - щомісячно, по семестрах або щорічно. При цьому порядок виплат не впливає на вартість навчання. У новій же редакції закону цей пункт звучить вже по-іншому.

"У проекті говориться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не буде змінюватися", - повідомив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Якщо ж студент вирішить платити за навчання по частинах (помісячно, по семестрах чи щорічно - ред.), на кожному навчальному курсі вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік, пише "КП в Украине".

Раніше повідомлялося, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України в 2011 році на 42% скорочує державне замовлення при вступі до ВНЗ на основі повної загальної середньої освіти у порівнянні з 2010 роком.

Зараз ви читаєте новину «Табачник буде щороку підвищувати плату за навчання у вузах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути