неділя, 27 жовтня 2019 19:29

"Сєпара в сметані" хочуть замовити навіть з Росії: творець розповів про свій оригінальний кулінарний продукт
6

"Сєпара в сметані", "сєпара в олії" та "Голуба православного" продає вінницький ветеран та громадський активіст Олександр Грамарчук, позивний "Гром". На м'ясні консерви клеїть "крафтові" етикетки з назвою продукту.

Його малий бізнес викликав бурхливу реакцію російських пропагандистів. Ольга Скабєєва на своєму ток-шоу "60 минут" показала короткий промо ролик "Сепара в сметані". "Как с такими людьми разговаривать о мире – решительно непонятно" – бідкається Скабєєва.

Gazeta.ua Олександр розповів, як російська реклама вплинула на продажі і чим планує урізноманітнити свій асортимент.

Автор: facebook.com/grom.alex.grom
  Олександр Грамарчук демонструє свій продукт
Олександр Грамарчук демонструє свій продукт

Звідки з'явилась ідея?

В 2015 році волонтери нам поставляли смаколики з цікавими назвами, на кшталт "Снігурі в укропі" .Все базвулось на російській пропаганді. Росіяни тоді розказували, як ми гвалтуємо епіліптичних пенсіонерок, ловимо снігурів, п'ємо кров російськомовних немовлят. Ми завжди їх тролили. Коли вони почали називати нас укропами – з'явились шеврони "Укроп". Потім цю назву собі забрала одноіменна партія. Кожного разу коли Скабєєва з Кисельовим вигадують якусь нову нісенітницю, ми обігруємо таким чином, що росіян бомбить ще більше.

Кожного разу коли Скабєєва з Кисельовим вигадують якусь нову нісенітницю, ми обігруємо таким чином, що росіян бомбить ще більше

Якось я просто сів за ноутбук і зробив дизайн наліпок. Домовився з друкарнею, де працює мій товариш. Він теж ветеран. Підтримуємо один одного, а отже ветеранський бізнес.

Самі консерви – продукт одного з великих українських виробників. Обирав з багатьох видів, поки не натрапив на найсмачнішу. У фінал вийшли 4 види. Переміг один - нормальна, кускова свинина. Так допомагаю ще й нашому виробнику, бо люди беруть його продукт. Продажі збільшуються.

Автор: Катерина ЛУК'ЯШКО
  Сувенірна продукція Олександра Грамарчука
Сувенірна продукція Олександра Грамарчука

Як відбувається процес виробництва?

Зазвичай беру кілька ящиків. Забираю останню партію. Потім ще тиждень чекаю, поки завезуть нову. Далі ліплю свою етикетку. На ній вказю склад – калорійність, вміст, строки придатності. Все як має бути. Знизу вказую: "Сувенірна продукція від Грома". Щоб не було питань щодо назви і символіки. Так натякаю, що справжніх людей в банці нема.

Автор: Катерина ЛУК'ЯШКО
  Сувенірна продукція Олександра Грамарчука
Сувенірна продукція Олександра Грамарчука

Дружина мене підтримує. Нам вже навіть доця допомагає этикетки клеїти. Три роки дитині. Папина доця.

Хто ваші клієнти?

Замовляли спочатку найближчі друзі. Після сюжету Скабєєвої замовлення полетіли дуже швидко. Уже питають за франшизу. Її поки не даю, це моя інтелектуальна власність.

Як дізнались про сюжет на російському ток-шоу?

В інтернеті товариш Паша Ткаченко в той же день подивився випуск і в себе запостив цей фрагмент. Я періодично теж дивлюсь їх ток-шоу, щоб бути в курсі нових методичок. Але в той день пропустив. А сюжет вже полетів по українським групам. Зразу з'явились хейтери. В основному представники Російської православної церкви. Вони називають себе Московським патріархатом, але насправді це РПЦ. По їх прокльонам видний рівень мислення. Писали, що ми ж браття, тому росіян не можна їсти. Вони справді думають, що я пакую сєпарів у банки.

Писали, що ми ж браття, тому росіян не можна їсти. Вони справді думають, що я пакую сєпарів у банки

Автор: Катерина ЛУК'ЯШКО
  Сувенірна продукція Олександра Грамарчука
Сувенірна продукція Олександра Грамарчука

Як реагуєте на критичні коментарі?

В реальному житті лише кілька людей сказали, що такого б не взяли. А я відповів, що їм не пропоную. Бере той, хто хоче. Решта можуть йти повз. Ніхто нічого не навязує.

Мама розкритикувала ідею. Питала – чи не боюсь, бо ж маю сім'ю. А в 2014-му році, коли йшов воювати, за сім'ю в мене не запитувала. Чотири моїх анкети висить на трибуналі ДНР. За це не боюся, а за консерви маю переживати. Нісенітниця.

Автор: Катерина ЛУК'ЯШКО
  Сувенірна продукція Олександра Грамарчука
Сувенірна продукція Олександра Грамарчука

Як можна придбати ваш продукт?

Купити в мене дорожче, ніж у магазині чи отримати тушенку у начпрода. Банка коштує 120 гривень. Якщо людина хоче дешевше, може знайти свій продукт у супермаркеті. А за крафтовим може звернутись до мене. Замовляють на моїй сторінці у Фейсбук, доставляю "Новою поштою".

Моя позиція чітка: поставки сєпарів в РФ лише у цинку без етикеток

Попит вже перевищує швидкість виробництва. Після сюжету об'єми збільшилися в 9 разів. Раніше в день у мене замовляли 10-15 банок. За сьогодні вже замовили два ящики.

Навіть з Росії вже покупці пишуть, але моя позиція чітка: поставки сєпарів в РФ лише у цинку без етикеток

Вже маєте нові ідеї для розвитку?

Друзі пропонують нові назви, говорять про розширення. Є вже й дизайнери, які готові на волонтерських засадах допомогти, аби ще більше потролити Російську федерацію і її сателітів на окупованих територіях.

Є варіант стібати не тільки росіян, а ще й нашу владну верхівку

Асортимент поки простий, тільки три назви тушонки. Плануємо випустити рибні консерви і паштети з різними назвами.

Є варіант стібати не тільки росіян, а ще й нашу владну верхівку. Але це може бути схожим на політичне замовлення. Тому намагаюсь зараз концентруватись на явних ворогах. З внутрішніми борюся в блозі на Фейсбуці. Але це приносить лише інформаційний капітал. . Якщо завтра хтось забере мою ідею - не переживатиму. Бо завжди зможу вигадати щось нове.

Ветеран АТО Сергій Бондар створює ляльок-реборнів, які на вигляд максимально схожі на реальних немовлят. Лялькарством чоловік зайнявся торік, пройшовши курс реабілітації після війни і попрацювавши чоботарем, охоронцем, водієм, пакувальником. Каже, терапія ляльками стала для нього найкращою реабілітацією. За рік Сергій створив більше 20-ти унікальних авторських ляльок.

Зараз ви читаєте новину «"Сєпара в сметані" хочуть замовити навіть з Росії: творець розповів про свій оригінальний кулінарний продукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути