четвер, 10 квітня 2008 19:40

Священика звільнили за плювання на паству

Священик британської церкви був звільнений за те, що був грубий з прихожанами і церковним старостою і, зокрема, плював в паству на проповіді.

Церковний суд розцінив поведінку священика Тома Емброза як "груба, агресивна, примхлива, руйнівна, а часом дріб"язкова".

Том Емброз почав поводитися неадекватно з самого початку своєї роботи в церкві Святих Марії і Михайла в містечку Трампінгтон в 1999 році. Так, під час різдвяної служби Емброз показував прихожанам комп"ютерну презентацію, чим шокував багато прихожан. Крім того, він запропонував обладнати церкву туалетами і прибрати частину лавок, щоб звільнити простір для спілкування.

Ще одним приводом для обурення пастви стала пропозиція священика вирубати дерева в церковному дворі без консультації з приходською радою. Під час проповідей Емброз критикував прихожан і, крім того, використовував так багато ладану, що деяким ставало погано.

Суд над Емброзом почався у вересні минулого року. Сам священик вважає, що причина процесу над ним - спроби модернізувати сталу церковну систему, повідомляє в четвер Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Священика звільнили за плювання на паству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути