середа, 10 жовтня 2007 11:16

Священик в Аргентині отримав довічний термін

Судовий розгляд цієї справи звернув увагу громадськості на причетність церкви до боротьби з політичними опонентами часів військової диктатури в Аргентині в 1976-1983 роках. Католицький священик Крістіан фон Верніх був напередодні засуджений в Аргентині на довічний термін за звинуваченням у скоєнні злочинів за часів військової диктатури в країні, повідомляє  РИА "Новости" з посиланням на інформацію агентства Associated Press.

Колишній капелан (військовий священик) аргентинської поліції визнаний винним у вбивстві сімох чоловік, численних тортурах і викраданнях людей.

Судовий розгляд цієї справи звернув увагу громадськості на причетність церкви до боротьби з політичними опонентами часів військової диктатури в Аргентині в 1976-1983 роках. У ці роки в країні загинули і зникли безвісти за різними оцінками від 11 до 30 тисяч чоловік - в основному прихильників лівих партій і рухів, а також простих аргентинців.

У будівлі суду відбулася масова демонстрація представників правозахисних організацій, що  об"єднують родичів зниклих і загиблих за часів диктаторського режиму, які з тріумфуванням зустріли рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Священик в Аргентині отримав довічний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути