вівторок, 24 січня 2017 11:32

"Свободівець" не дав перевізникам підняти здирницькі тарифи

"Свободівець" не дав перевізникам підняти здирницькі тарифи

Міський голова Конотопа на Сумщині, "свободівець" Артем Семеніхін "розібрався" з несумлінними перевізниками. Вони намагалися підвищити тарифи на проїзд у маршрутках до 6 грн. "Свободівець" розірвав договори з цими перевізниками та зменшив на 50 коп. проїзд у комунальних автобусах і трамваях.

Під час апаратної наради при міському голові місцеві перевізники заявили, що вимагатимуть підняття цін на проїзд у маршрутних таксі міста через зростання цін на паливо. Також зазначили, що міській бюджет не компенсував їм пільгового перевезення учасників бойових дій, тому компенсувати це доведеться з нового тарифу.

Тоді Артем Семеніхін наголосив, що розглядати новий тариф зараз недоречно.

Міський голова видав розпорядження про виїзд на лінію додаткових комунальних автобусів та продовжив час перебування транспорту на рейсах.

"Вони вважають, що без них місто зупиниться й настане транспортний колапс. Так, буде дуже складно. Я особисто, допоки не відновлять нормальний рух транспорту в місті, користуватися автомобілем буду в крайньому разі. Рухатися з дому до роботи я буду трамваєм разом із громадою Конотопа", - заявив Семеніхін.

Міська влада публічно закликала перевізників України надати свої пропозиції щодо обслуговування міських маршрутів. Якщо знайдуться охочі здійснювати перевезення за старою ціною, у міській раді обіцяють одразу укласти договір.

За словами Семеніхіна, перевізники не мають права в односторонньому порядку припиняти автоперевезення, бо цим порушують умови договору.

"Вони хочуть вчинити терористичний акт - паралізувати систему транспортного сполучення Конотопа. Це надзвичайна ситуація", - заявив Артем Семеніхін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90 "свободівців" стали депутатами рад об'єднаних територіальних громад

21 січня маршрутники Конотопа оголосили страйк. Того ж дня Артем Семеніхін запустив процедуру розірвання договорів із несумлінними перевізниками і видав розпорядження підготувати на сесію міськради проект рішення, згідно з яким бюджет міста надасть трамвайному управлінню додаткові кошти на закупівлю автобусів, які працюють на природному газі, для забезпечення життєдіяльності транспортної логістики міста. Також відділ логістики опублікував розклад руху комунального транспорту містом.

"Свободівець" закликав інвесторів до співпраці з умовою наявності відповідного транспорту для обслуговування маршрутів і заявив, що зменшить тариф на проїзд до 2,50 грн.

23 січня під стіни Конотопської міськради прийшли городяни і закликали місцеву владу чимшвидше розірвати договори з тими, хто вимагає підняти тариф до 6 грн.

Артем Семеніхін вийшов до людей і наголосив, що не піде на поступки тим, хто заради особистого збагачення нехтує думкою влади й людей.

Двоє підприємців, які надавали послуги з перевезення на декількох маршрутах міста, публічно вибачилися перед громадою міста та випустили свій транспорт із новим тарифом на проїзд - 2,50 грн.

Транспортний монополіст та декілька інших перевізників, які й далі стояли на своїй позиції підняття тарифу, фактично залишилися поза транспортним бізнесом Конотопа.

"Я чітко наголошую: підвищення тарифу на проїзд у маршрутках Конотопа не буде! Адже мова йде про інтереси громади. Завдяки цій події ми довели, що тариф у 2,50 гривні - цілком обґрунтований. На цьому етапі тариф на проїзд у Конотопі - найдешевший в Україні, і з таким тарифом перевізники готові працювати", - заявив Семеніхін.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" не дав перевізникам підняти здирницькі тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути