вівторок, 12 липня 2011 12:04

"Свобода" вимагає від Табачника переробити шкільну програму

"Свобода" вимагає від Табачника переробити шкільну програму

Львівська облрада узялася змінювати шкільну навчальну програму. "Свободівці" звернулися до міністра науки і освіти, молоді та спорту Дмитра Табачника негайно повернути у шкільну програму творчість Маркіяна Шашкевича. Звернення підтримав 71 депутат.

Цей рік є ювілейним - 200 років від дня народження Шашкевича.

"Ювілей спонукає виправити неприпустиму помилку вилучення зі шкільної програми з української літератури вивчення життя та творчості речника національного відродження, видатного поета, основоположника нової літератури на західних землях України", - повідомили у ВО "Свобода".

Насправді із шкільної програми Маркіяна Шашкевича ніхто не вилучав, повідомляють в обласному управлінні освіти.

"Уже багато років у 9 класі на вивчення поетів-романтиків виділено 2 години у курсі української літератури. До поетів-романтиків належить і Шашкевич, - повідомила Богдана Біляк із Львівського обласного управління освіти. - Навпаки, цього року Львівським відділенням Інституту літератури імені Тараса Шевченка було перевидано Читанку Маркіяна Шашкевича. Ми рекомендували школам придбати її, і у численні навчальні заклади області вона вже надійшла."

Депутати вимагають від управління уже 2011-2012 навчального року виділити на Шашкевича ще не менше ніж дві години в межах шкільної програми з історії України та української літератури. Цих дві години на Шашкевича освітяни планують виділити із предмету краєзнавства та літератури рідного краю у 5-9 класах.


Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає від Табачника переробити шкільну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути