Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 13:47

Світ переживає глобальну економічну кризу - експерт

Радник голови правління "Укргазбанку" Олександр Охріменко вважає, що сьогоднішня ситуація у світовій економіці за всіма показниками нагадує глобальну світову економічну кризу 70-х років.

"Тоді зростання цін на нафту фактично спровокувало розвиток глобальної світової кризи, яка торкнулася фактично всіх розвинених країн світу. Аналогічна ситуація спостерігається і сьогодні", - повідомляє прес-служба банку з посиланням на Охріменка.

Експерт відзначив, що в ситуації, що склалася, українські внутрішньополітичні події відходять на другий план. "Порівняно з світовими кризовими тенденціями, "метушня" навколо розпаду коаліції, формування нової і можливих майбутніх дострокових виборів - просто дитяча витівка", - вважає Охріменко.

Коментуючи подальшу поведінку національної валюти, експерт наголосив, що найближчим часом курс долара щодо євро тільки зміцнюватиметься. Аналогічна ситуація очікується й щодо співвідношення долар/гривня.

Експерт не виключає, що за збереження нинішніх тенденцій ближче до кінця року курс долара досягне позначки 5 грн. за долар.

"Надалі політика зміцнення гривні зміниться політикою її послаблення щодо долара. Дана тенденція буде характерна і в разі дострокових виборів і формування нового уряду", - вважає Охріменко. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Світ переживає глобальну економічну кризу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути