вівторок, 21 липня 2009 15:21

Свиня столичного зоопарку накинулася на 4-річну дівчинку

Свиня столичного зоопарку накинулася на 4-річну дівчинку

У Київському зоопарку свиня мало не відкусила дитині руку. Цей випадок стався на невеликій території, обнесеній огорожею, де мешкають свині, кози, кролики, птахи, черепахи і інші тварини.

Відвідувачам дозволяється не тільки спостерігати за ними, але і гладити, пригощати "салатами", які готують прямо на території парку. За вхід просять всього 5 гривень. І тому від відвідувачів немає відбою.

Саме там в"єтнамська чорна свиня напала на 4-річну Машу. Побачивши в руках малюка вафельний стаканчик з капустою і морквою, тварина підбігла і схопила корм. В ікластій пащі разом з овочами опинилося і крихітна кисть дитини.

"Стаканчик з їжею нам вручила співробітниця зоопарку, - говорить мати постраждалої дівчинки Ольга. - Але свиня не почала чекати, поки дитина пригостить її ласощами, а нахабно заковтнула не тільки харчі, але і каблучку, що зіскочила з дитячого пальчика. Я насилу витягнула ручку дочки. Вся кисть була в ранах. Ми на місці обробили їх перекисом і відвезли Машу в лікарню, де їй наклали чотири шви".

Лікарі, які займалися травмами дитини, стверджують, що це не перший випадок. До них вже зверталися з укусами в"єтнамських чорних свиней, правда, раніше таких глибоких не спостерігалося.

"Відвідувачі, як правило, страждають від власної неуважності і неакуратності! - переконана начальник прес-служби Київського зоопарку Ірина Головіна. - При спілкуванні з тваринами потрібно дотримувати правила, які перераховані на вході і є практично біля кожної вольєри. Звірів з рук годувати заборонено!"

Батьки не будуть пред"являти претензії до зоопарку, оскільки довести його провину неможливо. Квиток у них узяли на вході, відеокамер на місці НП немає. Тепер всі турботи мами і тата Маші зводяться до того, щоб уникнути неприємних наслідків "спілкування" і допомогти своєму чаду подолати страх перед тваринами.

В"єтнамські свині - невисокі, з животом, що висить майже до землі, і короткими ногами. Вуха стоячі, морда коротка. Забарвлення найчастіше чорне, але буває сірим і сіро-плямистим. Середня вага дорослих особин складає зазвичай 50-60 кг.

Ветеринар Петро Кобутков відзначає: "Укус цих свиней так само небезпечний, як і укуси будь-яких інших. Ротова порожнина і зуби тварини дуже брудні і здатні занести в м"язову тканину силу-силенну інфекцій. Вони достатньо швидко розвиваються в організмі і зазвичай призводять до гангрени. Тоді необхідна ампутація. Сподіваюся, постраждалій не загрожує складна операція і важке лікування".

За матеріалом Главред

Зараз ви читаєте новину «Свиня столичного зоопарку накинулася на 4-річну дівчинку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути