Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 15:12

Швейцарський суд достроково звільнив Віталія Калоєва (ФОТО)

Верховний суд Цюріха ухвалив рішення про дострокове звільнення росіянина Віталія Калоєва, засудженого на вісім років за вбивство Пітера Нільсена, диспетчера компанії Skyguide, через неправильні дії якого 1 липня 2002 року над Боденським озером пасажирський Ту-154 зіткнувся з вантажним "Боїнгом".

Звільнення Калоєва намічене на п"ятницю, 24 серпня. Тим часом, прокурор Ульріх Відер, що раніше вимагав для росіянина 12 років, заявив, що має намір перешкодити цьому і вже подав апеляцію у вищестоящу інстанцію.

Віталій Калоєв, у якого в авіакатастрофі загинули дружина і дві дочки, в жовтні 2005 року був засуджений до восьми років в"язниці за вбивство авіадиспетчера Пітера Нільсена. 18 червня 2007 року, верховний суд Цюріха скоротив покарання Віталієві Калоєву до 5 років і 3 місяців, визнавши, що він діяв в стані афекту, передає швейцарський телеканал SF.

З досьє: "Життя моє зупинилося"

У Віталія Калоєва загинули: - Дочка - Калоєва Діана Вітальевна - 1998 г.р. - Син - Калоєв Костянтин Вітальевіч - 1991 г.р. - Дружина - Калоєва Світлана Пушкиновна - 1958 г.р.

Віталій Калоєв, інженер-будівельник, очолював у Владикавказі будівельне управління. За два роки до катастрофи він виїхав за контрактом з будівельною фірмою на роботу до Іспанії, будував там удома. Свою сім"ю він зустрічав в Барселоні, щоб провести разом відпустку.

Там він і дізнався про те, що трапилося: "Мене зупинили поліцейські за десять кілометрів від останків Ту-154, - розповідав Віталій. - Я довго умовляв їх пустити ближче. Коли вони, нарешті, зрозуміли, що там - моя сім"я, то пропустили. Мою дочку Діану знайшли за три кілометри від місця падіння літака. Я її відразу пізнав. Дочка опустилася на землю як ангел - тіло зовсім не постраждало. Потім я знайшов її бусики".

Сім"я повинна була вилетіти до нього 29 червня, проте дружина і діти не встигли оформити всі необхідні документи. У аеропорту їм запропонували рейс з дітьми з Башкирії, в якому були якраз три вільні місця.

Світлана з дітьми збиралася провести свою відпустку в Іспанії, де я в цей час знаходився в службовому відрядженні. І діти, і вона сама чекали цього дня, коли зможуть вилетіти до Іспанії. Волею долі вона придбала квитки, що "горіли", за 3 години до вильоту літака ТУ-154 (бортовою NRA-85816 на рейс N2937), належного ГУП Авіакомпанія "Башкирські авіалінії". На жаль, доля цього рейса була трагічна. Відбулася катастрофа, в якій я втратив свою сім"ю.

В день катастрофи я чекав свою сім"ю в аеропорту Барселони. Про трагедію я дізнався в 5 годин ранку і відразу ж вилетів до Цюріха, а звідти на місце катастрофи в місто Юберлінген ФРН. Десять днів я провів у пошуках останків своїх дорогих дітей і дружини. Життя моя зупинилася на цій трагічній даті 01.07.2002. Мені залишилося жити одними спогадами. Єдина утіха - це щоденні відвідини їх могил на кладовищі у Владикавказі, де вони поховані".

24 лютого 2004 року в своєму будинку в передмісті Цюріха Клотені був убитий авіадиспетчер компанії SkyGuide Пітер Нільсен, в зоні відповідальності якого зіткнулися два літаки. Калоєв був затриманий через день після вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський суд достроково звільнив Віталія Калоєва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути