Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2010 09:25

Шварценеггер готовий йти в президенти США

Шварценеггер готовий йти в президенти США

Губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер у передачі "Нічне шоу" телекомпанії NBC заявив, що готовий балотуватися в президенти США, якщо будуть внесені необхідні поправки до Конституції і закону про вибори США.

Ведучий програми Джей Ліно поставив колишньому культуристу і актору запитання, чи готовий той висунути свою кандидатуру на пост президента, якби закони йому це дозволяли. "Без будь-яких сумнівів", - відповів Шварценеггер.

Як відомо, Конституція США не дозволяє балотуватися в президенти громадянам країни, що народилися в інших державах, а Шверценеггер з'явився на світ в австрійському містечку Грац. Внесення змін до Основного закону повинні схвалити дві третини складу обох палат Конгресу лише на першому етапі.

Однак, губернатор Каліфорнії усвідомлює, що нововведення в найближчому майбутньому навряд чи можливі, уточнив пізніше офіційний представник губернатора Аарон Маклір.

Вибори нового губернатора Каліфорнії відбудуться 2 листопада 2010. Конституція забороняє одній людині займати цей пост довше двох термінів поспіль. Тому Арнольд Шварценеггер у виборах брати участь не буде. Його наступник обирається на чотири роки.

Відзначимо, що наприкінці березня рейтинг популярності Шварценеггера на посаді губернатора опустився до рекордного рівня за весь час його перебування на цій посаді. Актор був обраний на цю посаду в жовтні 2003 року і переобраний на другий термін у 2006 році.

Зараз діяльність Шварценеггера на губернаторській посаді підтримують лише 23% респондентів. 71% учасників опитування вважають, що він не справляється зі своїми обов'язками. Після перших 100 днів губернаторства рейтинг популярності Шварценеггера становив 65%. Тоді його роботою не були задоволені лише 13% учасників соціологічних опитувань.

ІТАР-ТАРС, NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Шварценеггер готовий йти в президенти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути