Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2020 15:56

"Суспільне" не закриватимуть: знайшли спосіб розрахуватися з боргами

"Суспільне" не закриватимуть: знайшли спосіб розрахуватися з боргами
Рахунки "Суспільного" заблокували через борг. Фото: 5 ua

Припиняти роботу "Суспільного" через борги перед компанією "Євроньюз" - неприпустимо, заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу "UA:Суспільне" є неприпустимою", - повідомив міністр, передає пресслужба відомства.

Міністерство культури, молоді та спорту разом із Мінфіном ухвалило рішення наблизити фінансування "Суспільного". Тоді мовник зможе розрахуватися з боргами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні закодують популярні телевізійні канали: що варто знати

Крім того, акціонерне товариство "Євроньюз" 2017-го домоглося, щоб у швейцарському банку заморозили €15 млн. Кошти Україна відклала на незаплановані ситуації під час Євробачення-2017. Відповідне рішення НСТУ оскаржило в Женеві, але суд у Швейцарії триває. Водночас у Міністерстві культури наголошують, що кошти повернуться до бюджету. За рахунок них планують збільшити фінансування "Суспільного", щоб повернути кошти, які мовник заплатить у рахунок боргу.

18 лютого Мін'юст відкрив виконавче провадження про стягнення із "Суспільного" боргу €10,6 млн і понад 73 тис. грн судового збору на користь акціонерного товариства "Євроньюз". Такий борг "Суспільний мовник" отримав у спадок від колишньої державної Національної телекомпанії України. 20 лютого рахунки мовника арештували. Це загрожує зривом підготовки до трансляції Олімпіади-2020. Блокує забезпечення участі України в цьогорічному Євробаченні.

Зараз ви читаєте новину «"Суспільне" не закриватимуть: знайшли спосіб розрахуватися з боргами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути